Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Aydın: “Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Olmasaydı Bayrağımız Dalgalanamazdı”

18.09.2024 - Çarşamba 13:15

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

“Bu Ülkeyi Vatan Evlatlarının Fedakarlıklarına Borçluyuz”

Kahvaltı programında konuşan Başkan Aydın, “Bizler bu ülkeyi ve yaşamı binlerce vatan evladının fedakarlıklarına borçluyuz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz olmasaydı bayrağımız dalgalanamaz, ezanlarımız okunamazdı. Aziz şehitlerimizin emaneti olan ailelerine ve kahraman gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diler, Gaziler Günü’nü kutlarım” dedi.

Yoğun Katılım ve Duygusal Anlar

Tarihi Tren İstasyonu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. Başkan Aydın, masaları gezerek şehit yakınları ve gazilerin taleplerini dinledi.

Tarihsel Vurgu ve Minnet

Aydın, “Dahili ve harici bedhahların cennet vatanımıza saldırıları, yüzyıllardır devam ediyor. Tüm bu saldırıları hayatlarını ortaya koyarak önleyen aziz şehitlerimizden ve gazilerimizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu. Ayrıca, “Bir millet şehidini, gazisini ve bu vatan için en yakınlarını feda eden şehit yakınlarını unutursa tarihten silinir” ifadesini kullandı.

Diğer Katılımcıların Düşünceleri

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Bu güzel vatanda özgürce yaşayabildiğimiz için başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Adem Erdem ise, Aydın’ın halkla bütünleşen bir lider olduğunu belirtti.

Program Sonrası

Etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu. Başkan Aydın, katılımcılarla birlikte anılarını ölümsüzleştirdi. Gaziler Günü, toplumda vatan için yapılan fedakarlıkların hatırlanmasına vesile oldu.

YORUM YAZ