Bursa Kent Konseyi Çevre Meclisi Kuruldu

04.09.2024 - Çarşamba 19:24

 

Bursa Kent Konseyi, Çevre Meclisi’nin ilk Olağan Genel Kurulu’nu başarıyla gerçekleştirdi. Büyük bir katılımla gerçekleşen genel kurulda, çevre bilincinin önemi vurgulanırken, seçimlerde tek aday ve tek liste yer aldı. Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy ve Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay'ın yaptuğı konuşmalardan sonra seçime gidildi. Şeçimde, Özge Sivrioğlu oy birliğiyle Bursa Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı olarak seçildi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy, Artvin Cankurtaran'da yaşanan üzücü olayla ilgili olarak başsağlığı diledi. Başkan Aksoy, konuşmasında, "Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" diyerek Bursa Kent Konseyi'nin diğer kent konseyleriyle iş birliği içinde çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı. Bu çalışmaların hedefi, Bursa'yı daha yaşanabilir, ulaşılabilir, yeşil ve mavi bir şehir haline getirmek olacak.

Başkan Aksoy ayrıca, bu süreçte en büyük destekçilerinin Çevre Meclisi olacağını belirterek, Çevre Meclisi'nin önemine dikkat çekti. Çevre Meclisi'nin, Bursa'nın ekolojik dengesini koruma ve geliştirme çabalarında kilit bir rol oynayacağını ifade etti.

Asil Üyeler:

1. Erdinç Özer

2. Burhan Kurtulmuş

3. Aşkın Birgül

4. Arca Atay

5. Murat Soğucak

6. Sedat Akkuş

7. Özlem Bodur

8. Hüseyin H. Serdar

9. Selenay Sadık

10. Sevil İnci Cankurt

11. Sadık Emre Sakin

12. Ayhan Sarıbıyık

 

Yedek Üyeler:

Ersin EKER

Yılmaz KILIÇASLAN

Aylin KOÇDEMİR ŞAŞMAZ

Numan ÇAKIR

Funda TÜRKÇOŞ

Ramazan TURAN

Mehmet YAVUZ

Akın SALMAN

Hakan CANSIZ

Aydın YOĞURTÇU

Sevim ÜN

Sema BÜTÜN

 

YORUM YAZ