Bursa'da çoşkulu Zafer Bayramı kutlaması

31.08.2024 - Cumartesi 09:30

Bursa, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü görkemli bir kutlamayla taçlandırdı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen etkinliklerde, binlerce Bursalı Tarihi Belediye Binası önünden başlayan fener alayı yürüyüşünde buluştu. Atatürk Caddesi'nden Altıparmak'a kadar süren yürüyüşe, vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle katıldı.

Coşkulu kalabalığın önünde Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu, marşlar eşliğinde yürüyüşe tempo tuttu. Yürüyüş sırasında sık sık "Türkiye laiktir, laik kalacak" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıldı. Bursalıların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey de yer aldı.

Yürüyüş sonrası Atatürk Stadyumu alanına gelen kalabalık, burada ünlü sanatçı Nilüfer'in verdiği konserle zafer coşkusunu doruğa çıkardı. Bozbey, yaptığı konuşmada 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine dikkat çekerek, “Bursa artık bu coşkunun önünü kimse alamaz. 30 Ağustos, özgürlüğümüzün temel taşıdır” dedi.

Bozbey ayrıca, Bursaspor’un eski şampiyonluklarına ev sahipliği yapan Atatürk Stadyumu'nun kapalı tribününün yeniden inşa edileceği müjdesini vererek, anıların yaşatılacağını ve geleceğe aktarılacağını belirtti.

Konuşmasının ardından Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte alanı dolduran kalabalığı Türk bayrağı ile selamladı. Konserde Nilüfer, Türkiye’nin bağımsızlığını borçlu olduğu Atatürk ve tüm kahramanları saygı ve rahmetle andığını dile getirdi. Dinleyiciler de zaman zaman sanatçıya eşlik etti, gece boyunca zafer coşkusu ve kutlama heyecanı eksik olmadı.

YORUM YAZ