TÜRK-İŞ, Bursa’da Vergi Adaleti İçin Eylem Kararı Aldı

13.08.2024 - Salı 15:58

 

Türk-İş 8. Bölge Temsilciliğine bağlı Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Afyonkarahisar ve Bursa şubelerinin katılımıyla düzenlenen "Vergide Adalet İstiyoruz" konulu basın açıklaması, Bursa’da gerçekleştirildi. Türk Metal Sendikası Bursa Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantıya, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı İrfan Kabaloğlu başkanlık etti.

Toplantıda konuşan Kabaloğlu, Türkiye'nin içinde bulunduğu zor ekonomik koşulları ve emekçi kesimin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. "Zor bir dönemden geçiyoruz. Adaletsiz vergi sistemi, kayıt dışı istihdam, işsizlik gibi sorunlarla mücadele ediyoruz. Ülkedeki emekçi kesim artık eylem zamanı diyor" ifadelerini kullanan Kabaloğlu, emekçilerin krizlerde her zaman en çok zarar gören kesim olduğunun altını çizdi.

Kabaloğlu, TÜRK-İŞ'in eylem kararı aldığını ve bu kapsamda bir dizi etkinlik planladıklarını açıkladı. Dün Adana'da, bugün ise Diyarbakır ve İzmir'de basın açıklamaları yapıldığını belirten Kabaloğlu, "20 Ağustos'ta da 81 ilde basın açıklaması yapılacak. TÜRK-İŞ’in almış olduğu kararla 26 Ağustos’ta Çerkezköy’de kitlesel eylem yapmayı planladık. Ankara’da da büyük bir eylem yapmayı planlıyoruz. TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ortaklığında eylemler yapılacak. Yapacağımız bu eylemlerin yöneticiler tarafından dikkate alınmasını istiyoruz" dedi.

Krizin Bedelini Ödemek İstemiyoruz

Toplantının devamında, emekçilerin yaşadığı ekonomik zorluklara değinen Kabaloğlu, "Biz üretiyoruz ve sorun istemiyoruz, barış istiyoruz. Depremler de, felaketlerde Türk işçisi her zaman çalışmış üretmiştir. Ama krizlerde de her zaman Türk işçisi zarar görüyor. Biz geçinemiyoruz, çocuklarımızı okutamıyoruz" diyerek yetkililere seslendi. "Demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız" diyen Kabaloğlu, eylemlerden sonra il temsilcilerinin de basın açıklaması yapacağını belirtti.

TÜRK-İŞ olarak hazırladıkları eylem programı kapsamında, Bursa'daki toplantının ardından Trabzon, Ankara ve diğer illerde de benzer etkinlikler düzenleneceğini duyurdu. Kabaloğlu, "Yarın, 14 Ağustos'ta Trabzon'da yapacağımız toplantıyı Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay'ın da katılımlarıyla gerçekleştireceğiz. Daha sonra, 20 Ağustos 2024 tarihinde 81 ilde basın açıklamaları yapacağız. 26 Ağustos'ta Çerkezköy ve 3 Eylül'de Zonguldak'ta kitlesel mitingler yapacağız" ifadelerini kullandı.

Adil Vergi Sistemi ve Diğer Talepler

Toplantının sonunda, taleplerini yeniden dile getiren Kabaloğlu, "Çalışan kesim olarak, özellikle nedeni olmadığımız ekonomik krizlerin ve yüksek enflasyonun bedelini ödemek istemiyoruz. Kamuda ve özel sektördeki tüm işyerlerinde adil, insan onuruna yakışır ücretler, güvenli ve güvenceli çalışma koşulları ve iş barışı istiyoruz. 696 sayılı KHK ile çalışanlar, kanundan doğan haklarını tam olarak alabilmelidir. KİT'lerde ve kamuda, taşeronda çalışan işçilere kadro verilmelidir. Adil bir vergi sistemi getirilmeli, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalıdır. Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalıdır" şeklinde konuştu.

Kabaloğlu, bu taleplerin karşılanması için kararlı bir mücadele yürüteceklerini belirterek, "Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ çatısı altında ve dayanışma içerisinde vereceğimiz kararlı bir mücadele ile bu taleplerimizin üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAZ