AK Parti'de 5 saat süren ekonomi toplantısı

05.08.2023 - Cumartesi 22:42

Toplantının 5 saat sürdüğü belirtiliyor ve Bakan Şimşek'in mevcut ekonomik durum ve enflasyonla mücadele için atılacak adımlar hakkında kapsamlı bir sunum yaptığı ifade ediliyor.

Toplantıda, yerel seçimlere yaklaşırken mevcut ekonomik tablonun nasıl bir yansıma bulacağının tartışıldığı, seçim öncesi ekonomik söylemin nasıl oluşturulması gerektiğinin ana hatlarıyla ele alındığı belirtiliyor. Ayrıca, AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı'nın 14 Mayıs 2023 seçimleri değerlendirme raporunun da masaya yatırıldığı ifade ediliyor.

Toplantıda hayat pahalılığı, enflasyon ve Suriyeli sığınmacılar gibi genel sorun alanlarının özellikle büyükşehirlerde "en önemli sorun başlıkları" olarak tespit edildiği belirtiliyor. Ayrıca, 14 Mayıs seçimleri öncesi milletvekilliğine aday gösterilen bazı isimlerin tabanda yeterli karşılığının bulunmaması, mevcut milletvekillerinin illerindeki çalışmalara yeterli katkı sunmaması, belediye çalışmalarındaki aksaklıklar ve yerel teşkilat ile ana kademe arasındaki ayrılık ve tartışmalar gibi başlıkların da ele alındığı ifade ediliyor.

YORUM YAZ