Bursa Büyükşehir Belediyesi, Üçevler Ana Kucağını inşaa ediyor

14.08.2023 - Pazartesi 20:37

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde yaklaşık 250 öğretmen ve 2 bin 500'e yakın öğrenciye eğitim verilen merkezlere Üçevler Ana Kucağını da ekliyor. Bu girişim, özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının okul öncesi eğitim hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılında 6 merkezle başlattığı ve sayısı 24'e ulaşan Ana Kucakları projesini genişletiyor. Bu proje, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde Üçevler Ana Kucağı adlı yeni bir merkezin eklenmesiyle daha da genişliyor.

Proje kapsamında Demirci ve Üçevler mahallelerine hizmet vermek amacıyla 570 metrekare taban alanı olan tek katlı bir bina inşa ediliyor. Bu binada 6 adet derslik, yemekhane, teknik alanlar, müdür odası ve öğretmenler odası bulunacak. Temel imalatları tamamlanan ve inşaatı hızla devam eden proje, bölge sakinlerinin okul öncesi eğitime daha rahat erişebilmesi için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eğitime yapılan her yatırımın aslında şehir ve ülke geleceğine yapıldığını vurgulayarak, özellikle okul öncesi eğitimin bireylerin kişisel gelişimi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Ana Kucağı projelerinin, her gelir düzeyinden vatandaşların okul öncesi eğitim hizmetlerinden faydalanabilmesini hedeflediğini belirten Aktaş, projenin büyük bir ilgi gördüğünü ve halkın talepleri doğrultusunda bu projenin sayısının 26'ya çıkarıldığını dile getirdi. Üçevler Ana Kucağı'nın da bu genişlemeye dahil olduğunu ifade ederek, projenin yerel topluluğa hayırlı olmasını diledi.

YORUM YAZ