Bursa Kent Konseyi, Arazi ve Su Kaynakları Grubu Çalışmalarına Konuk Olduk

16.04.2024 - Salı 16:14

 

Haberbursam.com olarak bu hafta Bursa Kent Konseyi, Arazi Çevre ve Su Kaynakları grubunu ziyaret ettik. Bütün grup gönüllülerine samimi sevecen ve karşılamalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Bursa Kent Konseyi, Bursa'nın eski belediye başkanı Erdem Saker’in yerel demokrasiye bir armağanı daha oldu. Sivil toplumun sesini duyurabilmesi amacıyla 1996 yılında oluşturduğu Yerel Gündem 21, günümüzde Bursa Kent Konseyi adıyla faaliyetini sürdürüyor.

Arazi ve su kaynakları grubu, 1996'dan bu yana Ayhan Sarıbıyık başkanlığında ve Ramazan Turhan yardımcılığında 40 kişilik gönüllü üyeleri ile faaliyet gösteriyor. Eski Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Kadriye Sarıbıyık'da gurup gönüllüleri arasında yer alıyor .

Bu grup, su kaynaklarını besleyen kentsel ve doğal yaşam alanlarını bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirerek doğanın korunmasını, gelecek kuşaklara aktarılmasını, Bursalıları çevresel konularda bilinçlendirmeyi, kent genelinde uygulanabilir çevre dostu sistemlerin geliştirilmesini, öneriler ve raporlar hazırlamayı ve projeler üretmeyi hedefliyor.

Ayrıca, su kaynaklarımızı besleyen orman alanlarının ve çevresinin de korunması büyük önem taşıyor. Bu konuda Arazi ve Su Kaynakları Çevre Grubu, 40 kişilik gönüllüler grubu olarak Büyükşehir Kent Konseyi'nde çalışmalarını sürdürmekte.

 

Grup üyeleri, rutin olarak iki haftada bir toplanarak sorunları gerekirse yerinde inceleyip, ilgili kişileri toplantılara çağırarak detaylı bilgi alıyorlar.

Grup Başkanı Ayhan Sarıbıyık, bilinçli su kullanımının toplum olarak artan hassasiyetinin önemine vurgu yaparak, "İklim değişikliği nedeniyle mevcut su kaynakları baskı altında. Unutmayalım ki su, sonsuz bir kaynak değildir. Yenilenebilir olmasına rağmen, bilinçsiz su tüketimiyle ortaya çıkan israf büyük boyutlara ulaşabilir. Düşük yağış miktarı ve sanayileşme su kaynaklarının kullanım miktarını ve kalitesini her geçen gün daha da azaltıyor. Bu nedenle, kentimizdeki mevcut su kaynaklarının korunması ve kullanılması bizler için özel bir öneme sahiptir," Bu çalışmalarımızda, Kent Konseyi'nden aldığımız destek de bizim için son derece önemlidir. şeklinde konuştu.

Hazırlayan: Hakan Cansız

YORUM YAZ

2 YORUM