Bursa Şehir Hastanesinde doktora yumruklu saldırı

31.10.2023 - Salı 22:39

Bilgilere göre, üzücü bir olay bugün öğlen saatlerinde bir poliklinikte yaşandı. Bir hastanın erkek yakını, polikliniğe gelerek aynı branştaki bir kadın doktoru sormak istedi. Ancak, hastasının muayenesini yapan Uzm. Dr. Nihan Alkış, "Bu, aradığınız hekimin polikliniği değil" yanıtını verdi. Bunun üzerine hasta yakını, "Peki, nerede?" diye ayrı bir soru sordu.

Nihan Alkış, "Hangi poliklinikte olduğunu bilmiyorum" dediğinde, hasta yakını öfkelendi ve sözlü hakaretlere başladı. Nihan Alkış, "Şu an hasta muayene ediyorum, dışarı çıkabilir misiniz?" uyarısında bulundu. Ancak hasta yakını, öfkesini daha fazla kontrol edemedi ve kadın doktora şiddetli bir şekilde yumruk attı.

Kanlar içinde yere yığılan kadın doktora hemen müdahale edildi. Nihan Alkış sedye ile Acil Servis'in kırmızı alanına götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapıldıktan sonra, 4 farklı branştan konsültasyon talep edildi. Uzm. Dr. Nihan Alkış daha sonra Beyin Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alındı. Doktoru döven hasta yakını polis tarafından gözaltına alındı.

Olayın duyulmasının ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım, hemen hastaneye giderek hekimi ziyaret etti ve durumu hakkında bilgi aldı. Bu üzücü olay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Sağlık çalışanlarının güvende olmalarını sağlamak ve benzer olayları önlemek için alınması gereken önlemler tekrar gündeme geldi.

YORUM YAZ