Bursa'da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

01.05.2024 - Çarşamba 20:04

Bursa'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Türk-İş'in çağrısıyla ayrı; DİSK, KESK, TMMOB ile TTB'nin çağrısıyla ayrı olmak üzere iki miting düzenlendi.

On binlerce işçi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı kutlamak için alanlardaydı. TÜRK-İŞ üyesi işçiler de Bursa’da buluştu. Konfederasyona bağlı sendikaların üyeleri, Nilüfer ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda toplanarak kortej oluşturdu. Yaklaşık 500 metrelik yürüyüş işçilerin sloganları, pankartları ve coşkusu eşliğinde yapıldı., sendika ve vatandaş alanda toplandı.

Sabah saatlerinde Türk-İş’in çağrısıyla bir araya gelen on binlerce işçi, FSM Bulvarı'nda buluşup hastane alanına yürüdü. Mitingin ana gövdesini metal işçileri oluştururken, metal işçilerinin ana talebi ‘Vergide adalet’ oldu. Sık sık “Dilim dilim soyuluyoruz, vergide adalet istiyoruz” sloganı atıldı.

Çevre illerden de katılımın olduğu mitinge, sendika şubelerinin pankartları ile slogan atarak meydana ilerlediler. Herhangi bir olayın çıkmadığı yürüyüşte katılanlar davullu zurnalı halaylı bir gün geçirdi.

 

Türk-İş: Müteahhitlerin Vergi Borçları Affediliyor, İşçiler Ölüme Terk Ediliyor

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, bir mitingde yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ın işçilerin çilesinin ve emeklilerin yaşadığı zorlukların anlatılacağı bir gün olduğunu vurguladı. Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması ve çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, Türk-İş olarak bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti.

Ağar, işçilerin ölüme terk edildiğini ve yapılan zamlara rağmen geçim sıkıntısı çektiklerini dile getirdi. Vergi borçlarının affedilmesiyle ilgili olarak ise müteahhitler lehine adil olmayan bir uygulamanın olduğunu savundu. Devletin işçilerin taleplerini duyduğunu ancak halen çözüm bulunamadığını söyleyen Ağar, vergi konusunda adaletin sağlanması ve işçi haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

 

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise asgari ücrete zam yapılması ve enflasyonun durdurulması gerektiğini belirtti. Ülkedeki işçi emeklilerinin durumuna da dikkat çeken Atalay, yaşanan maddi sıkıntıları dile getirerek, bir sonraki 1 Mayıs'ı İstanbul'da kutlayacaklarını açıkladı.

YORUM YAZ