Bursa'da dolmuş ve minibüs ulaşım ücretlerine zam yapıldı

03.02.2024 - Cumartesi 22:13

Bursa'da toplu ulaşıma yapılan yılın ilk zammıyla minibüs ve dolmuş ücretlerine yüzde 40 oranında zam geldi. Bu zam kararı, Bursa Minibüsçüler Odası tarafından alınmış olup, 30 Ocak tarihinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ile yapılan toplantının sonucunda uygulamaya geçirildi.

Esnaf odası başkanı Rafet Burgaz, yapılan zam oranının aslında taleplerinin yüzde 60 olduğunu ancak vatandaşları da düşünerek ortak bir noktada anlaşma sağladıklarını ifade etti. Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli artışın toplu taşıma ücretlerini etkilediğini belirten Burgaz, "Mazota sürekli zam geliyor, maliyetler artıyor" dedi. Geçmişte uzun bir süre zam almadan hizmet verdiklerini hatırlatan Burgaz, akaryakıt ve parça fiyatlarındaki artışın esnafı olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

İşte Bursa'da bazı minibüs hatlarında yapılan zam sonucu oluşan yeni fiyatlar:

  • Doğu minibüsleri: 19.50 TL'den 30 TL'ye çıkarken, indi bindi ücreti de 19.50 TL olarak güncellendi. Öğrenci belgesi gösteren üniformalı öğrenciler için ücret 13.50 TL olarak belirlendi.
  • Bursa-Mudanya minibüsleri: Mudanya-Bursa arası taşıma ücretleri tam 22 TL'den 30 TL'ye, öğrenci ücreti ise 16 TL'den 22 TL'ye yükseldi.
  • Görükle minibüsleri: Görükle-Küçük Sanayi minibüslerinde tam ücret 16.50 TL, öğrenci ücreti 14.50 TL oldu. Uzun mesafe köylerde ise ücret 31.50 TL olarak belirlendi.
YORUM YAZ