Bursa'da Lodos Felaketi: Ağaçlar Devrildi, Çatılar Uçtu!

29.11.2023 - Çarşamba 10:29

Bursa'da etkili olan şiddetli lodos, kentte önemli hasarlara neden oldu. Saatte zaman zaman 70 kilometreye ulaşan rüzgarın etkisiyle birçok yerde ağaçlar devrildi ve binaların çatıları uçtu. Kentte yaşayan insanlar, lodosun neden olduğu olumsuz etkilerle başa çıkmaya çalıştı.

Lodosun neden olduğu olaylardan biri Osmangazi ilçesi Hastayurdu Caddesi'nde yaşandı. Saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle bir otobüsün arka camına çarpan çatı sacı, içeride bulunan yolcular arasında hafif yaralanmalara neden oldu. Yaralılar, hemen 112 Acil Sağlık ambulanslarıyla Çekirge Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Osmangazi ilçesi Millet Mahallesi Derya Caddesi üzerindeki orta refüjdeki baz istasyonu, şiddetli lodos etkisiyle devrildi. Olay sırasında çevrede bulunan bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde, savrulan parçaların yolu kısmen ulaşıma kapattığı gözlendi. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle temizlik çalışmaları gerçekleştirildi ve yol normale döndü.

Osmangazi ilçesine bağlı Çekirge Mahallesi Kanal Caddesi üzerinde bulunan 250 yıllık çınar ağacı, lodosun etkisiyle kökünden kopup yola devrildi. Aynı zamanda Kozahan içindeki tarihi ağaçta fırtınanın etkisine dayanamadı. Ağacın dalları, yolun karşısındaki bir iş yerinin demir korkuluklarına zarar verdi. Polis ve itfaiye ekipleri tarafından yapılan müdahaleyle ağaç kaldırıldı.

Yıldırım İlçesi Şükraniye Mahallesi'nde ise lodosun etkisiyle bir binadan kopan çatı parçası, sokak üzerinde park halindeki bir otomobilin üzerine düştü. Bursa'da restorasyon çalışmaları tamamlanan Balibey Han'ın üstündeki bir kafenin verandası da lodosun etkisiyle hanın içine düştü. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik şeridi çekerek çevreyi güvenli hale getirdi.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, saatteki hızının 85 kilometreye kadar ulaşması beklenen lodosun, öğlen saatlerine kadar etkisini sürdürmesi öngörülüyor. Bursa Valiliği de sosyal medya hesapları üzerinden, şiddetli lodosun neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu. Kentteki vatandaşlara, güvenlik önlemlerine riayet etmeleri çağrısı yapıldı.


YORUM YAZ