Bursa'da Okul Servisi ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 11 Yaralı

18.09.2024 - Çarşamba 12:18

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, 18 Eylül 2024 tarihinde saat 10:00 sularında meydana gelen kazada, bir okul servisi ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu toplam 11 kişi yaralandı. Olay, Kemalpaşa Mahallesi’ndeki Paşaören Sokak ile Hicran Sokak’ın kesiştiği kontrolsüz kavşakta gerçekleşti.

Kaza, servis minibüsünün sürücüsü Mustafa M. (36) ile hafif ticari aracın sürücüsü Ufuk M. (37) arasında yaşandı. Servis minibüsü, Hicran Sokak’tan gelen hafif ticari araca çarparak devrildi. Kaza anında araçta bulunan öğrenciler ve servis hostesi de yaralandı.

Yaralılar arasında 5 yaşındaki Mehmet Ali Ç., Ayşe Ç., 4 yaşındaki Yusuf Y., İbrahim Efe B., Elisa S., Zümra Ü., Elisa E., Asel K. ve servis hostesi Aslı A. (42) bulunuyor. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, kaza yerine sevk edilen ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Kaza sonrası bölgeye gelen polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Olay yerindeki incelemelerin ardından kazanın nedeni ve detayları hakkında daha fazla bilgi edinilmeye çalışılıyor. Sürücülerin ifadeleri alınırken, kontrolsüz kavşaktaki trafik güvenliği konusundaki endişeler yeniden gündeme geldi.

İnegöl'deki bu kaza, şehirdeki diğer sürücülerin ve özellikle öğrenci taşımacılığı yapan servislerin dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyor. Yerel halk, kavşağın düzenlenmesi ve daha fazla güvenlik önlemi alınması gerektiğini vurguladı. Bu tür kazaların önüne geçilmesi için gerekli adımların atılmasını talep etti.

Kazanın ardından aileler, yaralı öğrencilerin sağlık durumunu öğrenmek için hastaneye akın etti. Hem öğrencilerin hem de ailelerinin yaşadığı korku ve endişe gözlemlenirken, olayın bir an önce aydınlatılması bekleniyor.

YORUM YAZ