Bursa'nın İlk Halk Lokantası Açıldı

10.06.2024 - Pazartesi 14:15

Omangazi Belediyesi, vatandaşlara ekonomik fiyata sağlıklı yemekler sunmak amacıyla Bursa'nın ilk halk lokantasını açtı. Osmangazi Meydanı'nda hizmet vermeye başlayan Halk Lokantası, dört çeşit yemeği sadece 80 liradan sunuyor ve günlük bin kişilik kapasiteyle faaliyet gösteriyor.

İlk Servisi Başkan Aydın Yaptı

Açılış töreninde ilk servisi Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın yaptı. Başkan Aydın, lokantanın dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı yemek imkanı sunacağını belirterek, "Hedefimiz esnafa rakip olmak değil, onlarla rekabet etmek değil. Amacımız, dar gelirli vatandaşlarımıza uygun fiyatlı yemek hizmeti vermek. İleride belki de farklı noktalarda yine aynı hizmeti verebiliriz" dedi.

Sosyal Belediyecilik Vurgusu

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, açılışta yaptığı konuşmada, sosyal belediyecilik anlamında vatandaşların derdiyle dertleneceklerini ifade ederek, "Yerelde bize düşen her türlü katkıyı koymak için yola çıktık" şeklinde konuştu.

 

Lokantanın Hizmet Detayları

Halk Lokantası, hafta içi her gün 11.00 - 15.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Hafta sonları ve resmi tatillerde kapalı olacak olan lokantada, yemekler self servis şeklinde sunulacak. Aynı anda 300-350 kişiye hizmet verebilecek olan lokanta, dar gelirli vatandaşların sağlıklı ve dengeli beslenme ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Bursa'nın ilk Halk Lokantası, sosyal belediyecilik anlayışının güzel bir örneği olarak, dar gelirli vatandaşlar için önemli bir hizmet sunacak.

YORUM YAZ