Deniz Manzaralı Mezar İçin İnsanlar Arasında Gerginlik: Bir Kişi Hastaneye Kaldırıldı

27.09.2023 - Çarşamba 20:01

 

Trabzon'un Boztepe Mahallesi'nde bulunan Ahi Evren Dede Camii'nin yanında konumlanan deniz manzaralı mezarlık alanına olan yoğun ilgi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi yeni bir mezar sahası açma kararı aldı.

Deniz manzaralı mezar için talepte bulunan vatandaşlar, mezar yerlerinin belirlenmesi aşamasında hem birbirleriyle hem de görevlilerle yaşanan gerginliklerle karşılaştılar.

Tartışmalar sırasında bir kişi fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bu yeni mezarlık alanına olan ilgiyi gösterenlerden Ahmet Terzi, "Mezarlık yeri için geldim ve daha önce ismimizi yazdırmıştık. Çağrıldık ve yerimize bakmaya geldik. Eğer kısmetse burayı alacağız. Sabahın erken saatlerinden beri buradayım ve karmaşık bir durumla karşı karşıyayız. Talepler oldukça fazla. Diğer mezarlıklarda yer olmadığı için bu yeri tercih ettik, ancak Uğurlu'da boş yerler de vardı ama orayı seçmedik, biraz uzaktaydı." şeklinde konuştu.

Sabah saatlerinden beri beklediğini belirten Namık Kemal Önder ise, "Mezar yeri almak için buradayım. Bu durumu daha düzenli hale getirebilirlerdi. Belediyede bu mezarlık alanının bir haritasını çıkartarak insanlara dağıtabilirdiler. İnsanlar haritayı inceleyerek istedikleri yeri seçebilirlerdi. Sabah saatlerinde insanları buraya getirip karmaşık bir durum yaratmanın bir anlamı yoktu. İnsanlar arasında gerginlikler yaşandı, bağırdılar, çağırdılar ve bir kişi fenalaştı. Bu durumun böyle olmaması gerekirdi. Görevliler taleplere yeterince karşılık veremedi. İki farklı liste var gibi görünüyor, bu da bin kişiden fazla kişinin başvurduğu anlamına geliyor. Bazı kişiler gelmediği için bu karmaşa yaşandı. Ancak bu durumu daha iyi yönetebilirlerdi. İsmimiz listede yer alıyor, umarım bize uygun bir mezar yer bulabiliriz." ifadelerini kullandı.

Seçtikleri yerlerin dolu olduğunu dile getiren Bülent Sefa Usta ise, "Sabah saat 07.00'den beri buradayım. Mezar yeri almak için geldim. Görevlinin yanında yer seçme fırsatımız var ancak ortada bir karmaşa var. İsmimiz listede bulunuyor ve umutluyuz, bu nedenle elimizden geldiğince bir yer seçmeye çalıştık, ancak seçtiğimiz yerler dolu. Şimdi karşımıza çıkacak olanı kabullenmek zorundayız." şeklinde konuştu.

YORUM YAZ

1 YORUM