Dilan-Engin Polat Soruşturmasıda Tutuklama İtirazı Reddedildi, Şirketlere Kayyum Atandı

15.11.2023 - Çarşamba 22:02

Dilan ve Engin Polat çifti, suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, kara para aklamak ve vergi kanununa muhalefet suçlarıyla yargılanıyor. Bu olay, 5 Kasım tarihinde başlayan bir operasyonla gündeme geldi. Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesine sevk edildi. Toplam 19 saat süren işlemlerin ardından 18 şüpheliden aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın olduğu 12 kişi tutuklanırken, 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ancak, tutuklananlar arasında bulunan Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatı, 10 Kasım'da sulh ceza hakimliğine başvurarak müvekkillerinin tutukluluklarına itiraz etti. Ancak, sulh ceza hakimliği tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, tutukluluk itirazı reddedildi. Bu kararın ardından dosya, asliye ceza mahkemesine gönderildi ve yargı süreci devam etmekte.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat ile Engin Polat çiftine ait olan 27 şirkete kayyum atanmasını talep etti. Bu talep mahkeme tarafından kabul gördü ve Polat çiftinin şirketlerine kayyum atanması kararı verildi. Çiftin sahibi olduğu şirketler arasında Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Sinem Sıla Doğu Güzellik Kozmetik ve Rise And Shine Kozmetik bulunmaktadır. Kayyum atanmasının ardından, 14 Kasım 2023 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi'nde kararın yayımlandığı bildirildi.

Mahkeme kararlarının açıklanması sırasında Dilan Polat'ın uzun süre ağladığı ve duygusal bir tepki verdiği belirtildi. Bu durum, çiftin yaşadığı hukuki sürecin kişisel ve duygusal bir boyutu olduğunu gösteriyor. Mahkemeye verdikleri ifadelerde, şirketlerinin faaliyetleri ve mali konulardaki sorumlulukları hakkında detaylı bilgiler veren çift, suçlamaları reddederek suçsuz olduklarını savundu.

Dilan Polat'ın avukatı, müvekkilinin babasının annesini öldürdüğünü ve bu nedenle travmatik bir hayat geçirdiğini ifade ederek, müvekkilinin 17 yaşında Engin Polat'la evlendiğini söyledi. Dilan Polat'ın iş hayatına doğum fotoğrafçılığı yaparak başladığını, sosyal medyadaki takipçi sayısının artmasıyla işlerini büyüttüğünü belirtti. Ayrıca, çiftin sahip olduğu 130 güzellik şirketi olduğunu ve şirkete gelen paranın kaynağının belli olduğunu iddia etti.

Dilan ve Engin Polat çifti, adliyeye sevk edildiklerinde verdikleri ifadelerde suçlamaları reddettiler. Dilan Polat, "Benim ortağı olduğum şirketler güzellik merkezidir. Kadınlara güzellik ile ilgili hizmetler veriyoruz. Ben reklam yüzüyüm. Aile şirketlerimizin, ürün tanıtım reklamlarını yapıyorum, şube reklamlarını yapıyorum. Kendi güzellik merkezimde bulunan çalışanların eğitimleri ve disiplinleri ile ilgileniyorum. Benim asıl işim reklamdır. Ben sadece reklam yapıyorum" dedi. Ayrıca, çocuklarının kendisine bağlı olduğunu ve şirketlere ilişkin mali konularda bilgisi olmadığını iddia etti.

Engin Polat ise ifadesinde, "Biz bir aile firmasıyız. 3 firmanın doğrudan yönetimi bendedir. Bu şirketler Dilan Polat A.Ş. Milda İnşaat Gayrimenkul A.Ş, D.Polat Estetik ve Sağlık Hizmetleri A.Ş'dir. diğer firmalarda babam, kardeşim ve Metin Yılmaz'ın eşi Nilgül Yılmaz'a aittir. Dipo Med. Medikal babamın firmasıdır, Rise And Shine firmasını vekaleten babam yönetmektedir" şeklinde ifade verdi.

Mahkeme süreci devam ederken, çiftin yaşadığı hukuki sorunlar ve şirketlerine kayyum atanması, kamuoyunda geniş bir yankı uyandırmış durumda. Yargı sürecinin sonuçları ve çiftin suçlamalardan aklanıp aklanmayacağı, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak gibi görünüyor.

YORUM YAZ