Dondurma kazandığını sandı. 22 bin dolar dolandırıldı.

25.08.2023 - Cuma 22:08

Bursa'da yaşayan Meliha Doğan, telefonuna gelen "Dondurma kazandınız" mesajını gördükten sonra mesajın altındaki linke tıkladı. Ancak bu mesaj dolandırıcılar tarafından gönderilmişti ve linke tıkladığında telefonundaki bilgileri ele geçiren dolandırıcılar, banka hesabından toplamda 4 seferde 22 bin doları kendi hesaplarına aktardı.

 

Doğan, banka hesabındaki paraların 2 kez 10 bin dolar ve 2 kez bin dolar olmak üzere toplamda 4 seferde başka bir hesaba aktarıldığını fark etti.  Dolandırıcılar, telefon bilgilerini elde ettikten sonra işi daha da ileriye götürdüler. Meliha Doğan'ın banka hesabındaki 42 bin doların 22 bin dolarını, dört farklı seferde kendi hesaplarına aktardılar. Bu olay sonucunda Doğan çifti büyük bir şok yaşadı. Ancak hemen harekete geçtiler ve banka hesabındaki paraları bloke ettirdiler. Ayrıca, dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunmak için savcılığa başvurdular.  Bursa Adalet Sarayı'na giderek savcılığa başvurarak dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundular.

 

Eşinin umrede olduğu bir dönemde, kampanyalı mesajlara tıkladığı anlatan Nazif Doğan, gece yarısı bankadan paralarının çekildiğini söyledi. Dolandırıcıların "Dondurma kazandık" şeklindeki tuzak mesajına eşi tarafından tıklanmasının ardından, tüm bilgilerin kopyalandığını ve paralarının başka bir hesaba aktarıldığını belirtti. Bu olay sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdiklerini ve savcılığın banka hesaplarına bloke koyduğunu ifade etti.

 

Nazif Doğan aynı zamanda hesabındaki parayla engelli çocuğuna ev almayı planladığını söyledi ve parayı çalan kişilerden paralarını geri istedi. Bu olay, teknolojinin getirdiği fırsatlar kadar risklerini de gözler önüne seriyor. Dolandırıcılar, masum gibi görünen mesajlar ve kampanyalar kullanarak insanların duygusal yanlarına ve meraklarına oynayabiliyorlar. Bu nedenle, online ortamlarda gelen mesajlara, linklere veya kampanyalara dikkatli yaklaşmak ve herhangi bir kişisel veya finansal bilgiyi paylaşmamak büyük bir önem taşıyor.

YORUM YAZ