Hamas'ın Baskını: İsrail Sokakları Cenazelerle Dolu

07.10.2023 - Cumartesi 16:07

Gazze Şeridi'ni kontrol eden Hamas örgütünün silahlı kanadı olan Kassam Tugayları, bu sabah İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı" operasyonunu başlattı, bu operasyon Gazze sınırına yakın İsrail şehirlerinde sokakları kan gölüne çevirdi.

Gazze'den Sderot şehrine giren Hamas militanlarının saldırıları sonucu yaşlıların da dahil olduğu birçok İsrailli sokak ortasında öldü.

Gazze'den İsrail'e binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar da yerleşim bölgelerine girdi.

İsrail'in Gazze Şeridi sınırında 7 noktada Filistinlilerle çatıştığı bildirildi.

Saldırılar sırasında Filistinli gruplar birçok İsrailli askeri ve bazı sivilleri esir alarak kuşatılmış Gazze Şeridi'ne götürdü.

Saldırılarda en az 100 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

İsrail genelinde yaralı sayısının 1000'i aştığı belirtildi. Gazze'ye yakın Birüssebi şehrindeki Soroka Hastanesi, 60'tan fazla ağır yaralının hastanede tedavi gördüğünü açıkladı.

İSRAİL ŞOKTA: İSTİHBARAT NASIL GÖREMEDİ?

Atılan roketlerin şokunu yaşayan İsrail için Gazze'den sınırın diğer tarafına sızan Filistinliler yeni bir şok etkisi yarattı. BBC'nin haberine göre İsrail hükümet yetkilileri, istihbaratın Hamas'ın bu büyük çaplı ve iyi koordine edilmiş saldırılarını nasıl önceden göremediği konusunda detaylı bir soruşturma başlattı.

NETANYAHU: SAVAŞIN İÇİNDEYİZ

Kabine üyeleri ve güvenlik otoriteleriyle bir araya gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Öncelikli hedefimiz topraklarımıza sızan düşman unsurlarını temizlemek, saldırıya uğrayan yerleşim yerlerinde güvenlik ve huzuru sağlamak" dedi.

Netanyahu, "Bir savaşın içindeyiz. Savaşta ortak bir akıl ile hareket etmemiz gerekiyor. Tüm İsrail vatandaşlarını zafer için bir araya gelmeye çağırıyorum" diye konuştu.

FİLİSTİN: DEFALARCA UYARDIK

Filistin Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada "Filistin halkına kendi kaderini tayin etme ve devletini kurma hakkını vermemenin sonuçları hakkında defalarca uyardık" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail saldırıları karşısında Filistin halkının kendini savunma hakkının olduğunu söyledi.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, tüm Filistinlileri "Aksa Tufanı operasyonuna" katılmaya çağırdı.

HERZOG: TALİMAT İRAN'DAN

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Hamas'ın İran'daki komutanlarından emir ve destek alarak ülkesine karşı "sebepsiz kanlı bir saldırı" başlattığını ifade etti.

Herzog, İsrail vatandaşlarına yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için tüm önlemleri alacaklarını kaydederek İran'ı sert bir şekilde kınadı ve uluslararası topluma Hamas ile İran arasındaki desteği kınamaları çağrısında bulundu.

YORUM YAZ