Hüdavendigâr Osmangazi Camii açıldı

10.12.2023 - Pazar 19:56

Osmangazi Belediyesi'nin katkılarıyla Hüdavendigâr Mahallesi'nde hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan Hüdavendigâr Osmangazi Camii ve sosyal tesisler, Cuma namazı sonrasında dualarla hizmete açıldı. Osmangazi Belediyesi, manevi değerlere ek olarak mahalle halkı için buluşma noktası olan camilere yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

İlçedeki birçok caminin dış cephe yenilemesi, çevre düzenlemesi, bakım, onarım ve temizlik gibi ihtiyaçlarını karşılayan Osmangazi Belediyesi, Hüdavendigar Osmangazi Camii'nin yapımına da destek oldu. Cuma namazı sonrasında düzenlenen açılış törenine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç ve Mustafa Yavuz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız, Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, Hüdavendigar Osmangazi Camii Dernek Başkanı Abdülmecit Alp, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı açıklamada, ilçeyi önemli eserlerle donattıklarını belirtti. Osmangazi'nin tarihi dokusunun kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Dündar, üniversite ve uzmanlarla iş birliği içinde tasarım projeleri kapsamında çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Başkan Dündar, ilçede yapılan çalışmalara örnek olarak Oruç Bey Caddesi, sur üstü yapı, Sümbüllü Bahçe Konağı, Osmangazi Çıkmazı, Kale Sokak ve Arkeopark kazı çalışmasını gösterdi. Ayrıca, Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi'nde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi'nin dini eserlere ve eğitim çalışmalarına büyük önem verdiğini, uluslararası Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi'nde 85 ülkeden öğrencinin eğitim aldığını söyledi. Başkan Dündar, bu okulun Bursa ve Türkiye'ye değil, İslam coğrafyasına Osmanlı'nın sevgi mesajını yayılacak bir nokta olduğunu ifade etti. Osmangazi ilçesinde 244 okulları bulunduğunu belirten Dündar, bu okulların tümüne destek verdiklerini ve ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirdi. Başkan Dündar, ilçede bulunan 355 camiden bazılarına bahçe düzenlemesi ve tamirat noktasında destek olduklarını ifade etti. Ayrıca, daha önce gerçekleştirdikleri çalışmalara örnek olarak Demirtaş Merkez, Emek Meydan, Yeni Kent, Emek Ravza, Çukurca İzvat Camileri, Filiboz Mescidi ve İsmail Hakkı Bursevi Külliyesi'ni yeniden inşa ettiklerini belirtti. Başkan Dündar, Hüdavendigâr Osmangazi Camii ve Sosyal Tesisleri'nin ilçeye ve Bursa'ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz da, güzel caminin hizmete açılmasına destek veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a, cami derneğine ve hayırseverlere teşekkür etti.

Hüdavendigar Osmangazi Camii Dernek Başkanı Abdülmecit Alp de, caminin yapımında destek olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve hayırseverlere teşekkür etti. Açılış töreninin ardından Hüdavendigar Osmangazi Camii ve Sosyal Tesisleri, İlçe Müftüsü Mehmet Uzun'un yaptığı dua ile protokolün kurdele kesimiyle ibadete açıldı.

YORUM YAZ