İYİ Parti'den yerel seçim ve ittifak çıkışı

03.08.2023 - Perşembe 22:32

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, yerel seçimler öncesi yapılan 'ittifak' tartışmasına cevap verdi. Kavuncu, parti olarak bağımsız, müstakil ve kendi kimlikleriyle seçime gitme arzusunun çok yüksek olduğunu belirtti. Parti tabanının, kendilerini anlatmaktan alıkoyacak hiçbir oluşuma sıcak bakmadığını ifade etti. Yerel seçim çalışmalarının hızla devam ettiğini ve il ve ilçe teşkilatları ile görüşmeler yaptıklarını söyleyen Kavuncu, seçimlerde değerlendirebilecekleri isimlerin ön plana çıktığını vurguladı.

Ayrıca, parti kurucularından Ethem Baykal'ın parti içindeki fetnokrat yapı iddialarına tepki gösteren Kavuncu, bu tür iftiralara dikkat etmediklerini ve ilgili beyanda bulunan kişi hakkında disiplin süreci başlattıklarını söyledi. Disiplin kurulunun gerekli cevabı vereceğini ve hukuk önünde iftira atanlar hakkında haklarının aranacağını belirtti.

Bu konuda heyecan ve dirilik olduğunu vurguladı. Partinin kendilerini anlatmaktan alıkoyacak herhangi bir oluşuma tabanın sıcak bakmadığını belirtti. Nihai kararın genel merkez ve ilgili organlar tarafından verileceğini ancak tabanın arzusunun bağımsızlık ve kendilerini ifade etme isteği olduğunu söyledi. Kavuncu, teşkilatın görevinin tabanın sesini duyurabilmek olduğunu da ekledi.

YORUM YAZ