MEB Robot Yarışması Heyecanı Bursa'da Başlıyor

05.09.2023 - Salı 11:02

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl 15. kez düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması, Bursa'da düzenlenecek. Yarışmada, 14 farklı kategoride 12 bin 716 katılımcı ve 4 bin 733 robot yarışacak.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nde 6-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan yarışmada, katılımcılar çeşitli kategorilerde yarışacaklar. Bu kategoriler arasında "Endüstriyel Robot Kol", "Çizgi İzleyen (Temel Seviye)", "Çizgi İzleyen (İleri Seviye)", "Hızlı Çizgi İzleyen", "İnsansız Hava Aracı (Mini Drone)", "Mini Sumo", "Tasarla-Çalıştır", "Yumurta Toplama (Caretta Caretta)", "Labirent Ustası", "Tozkoparan Robot (Temel Seviye)", "Serbest Proje", "Temalı", "Su Altı Aracı (ROV)" ve "Otonom Araç" gibi 14 kategori yer alıyor.

Öğrencilerin Mesleki Eğitimine Destek

Bu yıl, mesleki eğitimin tanıtılması ve öğrencilerin bu alana yönlendirilmesi amacıyla ortaokul düzeyinde eğitim gören öğrencilere yarışmaya katılma fırsatı sunulacak. Uluslararası MEB Robot Yarışması'na, 81 il ve 18 farklı ülkeden toplamda 12 bin 716 katılımcı ve 4 bin 733 robot katılacak.

İlk olarak 2007 yılında başlayan ve Türkiye'de mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırmayı ve bu alandaki farkındalığı artırmayı hedefleyen yarışmada, öğrencilerin bilgiyi pratiğe dökebilme yetenekleri geliştirilmeye çalışılıyor. Ayrıca, öğrencilere bilimsel düşünme becerileri kazandırılması, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmeleri, teknolojik gelişmelere dair deneyim kazanmaları ve kendilerine güvenmeleri gibi amaçlar da bulunuyor.

YORUM YAZ