Milyonlarca emekli ara zam bekliyor. Cumhurbaşkanı talimat verdi dedi, kulisler hareketlendi

20.08.2023 - Pazar 13:09

Milyonlarca emekli arasında yapılan ara zam beklentileri, Ekim ayına yönelik bekleyişle birleşiyor. SGK Uzmanı Özgür Kaya, bu konuda yaptığı değerlendirmede, "Muhtemelen eylül sonu ekim başı için zam durumu söz konusu olabilir" ifadelerini kullanarak gelişmeleri açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da "Cumhurbaşkanı talimat verdi" şeklindeki mesajıyla ara zam ihtimalini daha da güçlendirdi ve bu konuda gelişmelerin yaşandığı kulislerde yer alıyor.

Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisi ise "Ara zam gelir mi?" sorusuyla meşgul. Bu konu, memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmeleriyle paralel bir şekilde gündemde yer alıyor.

Ara zam durumunda ise mevcut en düşük maaşı 7,500 TL olan SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarının ne kadar artabileceği merak konusu oldu.

SGK Uzmanı Özgür Kaya, CNN Türk'te yaptığı açıklamada, "Sadece temmuz ayının enflasyonunu görüyoruz. Temmuz ayında, ağustos ayında 9.90 olarak tek hanede kalma olasılığı yüksek, dolayısıyla biz nereye bakacağız eylül ayına bakacağız. Eylül ayında da muhtemelen ikili rakama çıkacağız. Bu senaryoya göre 4 aylık enflasyon 29.71 rakamı ile karşı karşıya kalacağız. Taban aylık uygulaması yapılıp 10 bine de çıkarılabilir enflasyon rakamlarına bakılıp cumhurbaşkanının talimatı ile 9,728 TL'ye çıkarılabilir. Muhtemelen eylül sonu ekim başı için zam durumu söz konusu olabilir" şeklinde açıklamada bulundu.

YORUM YAZ