Osmangazi Belediyesi Kadın Kursiyerlerinden Muazzam Kağıt Rölyef Sergisi

27.12.2023 - Çarşamba 22:02

Osmangazi Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşlara el sanatları kursları düzenleyerek usta sanatçılar yetiştirmeye devam ediyor. OSMEK Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirilen kağıt rölyef kursuna katılan 23 kadın kursiyer, öğrendikleri bilgilerle bir araya getirdikleri 70 eseri sergileyerek büyük bir beğeni topladı. Bu değerli eserler, Türkiye'nin en büyük panoramik müzesi olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde sergilendi.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Beytullah Seferler, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, kurs hocaları ve kursiyerlerin katılımıyla gerçekleşen serginin açılışında konuşan Başkan Yardımcısı Seferler, kursiyerleri tebrik ederek, "Bu sergide büyük emek var. Eserlerin her biri birbirinden değerli. Osmangazi Belediyesi'nin düzenlediği kurslardan eğitim gören kursiyerlerin böyle güzel eserler ortaya çıkartması bizleri çok mutlu ediyor," dedi.

OSMEK El Sanatları Öğretmeni Elif Kamacı Efe ise sergiyle ilgili şu sözleri paylaştı: "OSMEK Hüdavendigar Kurs Merkezi'nde yetiştirdiğim öğrencilerimin eserleriyle sergimizi açıyoruz. Biz istedik ki kadınlarımız duygularını sanatla anlatsın. OSMEK kurs merkezinde eğitim gören 23 kadın birbirinden değerli eserler ortaya çıkarttı. Bu eserleri Türkiye'nin en büyük panoramik müzesinde sergilemek istedik. Kağıt rölyef, Fransız kökenli bir sanattır ve Osmanlı kağıt sanatının modernize halidir. Bugün bayan kursiyerlerimizin büyük emekler vererek yaptığı 70 eserden oluşan sergimizi açıyoruz."

Gerçekleşen Karma Eserli Kağıt Rölyef Sergisi, sergiyi gezenlerden büyük ilgi gördü.

YORUM YAZ