Osmangazi Meydanı: Bursa'nın Yeni Çehresi Geliyor

10.08.2023 - Perşembe 10:47

Osmangazi Meydanı hakkında bilgi veren Başkan Dündar, "Vatandaşın bekleyip, vakit geçirebileceği bir meydan yapıyoruz.

 

Osmangazi Meydanı: Bursa'nın Yeni Çehresi Geliyor

Osmangazi Meydanı gün saymaya başlarken, Belediye Başkanı Mustafa Dündar da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Büyük Projede Finiş Çizgisi Yaklaşıyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı konuşmada, "3. Dönemin sonunda bitirmeye uğraştığımız devasa bir projenin meydanındayız. Osmangazi Meydanı'ndayız. Burası 37 bin metrekarelik bir alana sahip yer. Imar planlarında 5 emsal olan ticari bölge Bursa'nın en yoğun en hareketli yeri. Ticaretiyle, insan hareketiyle en yoğun olan yeri. E tabii bir geçiş noktası geçiş noktası da demir yolu altıyla tarihi çarşının geçidin olduğu yer. Biliyorsunuz Ulubatlı Hasan Bulvarı şehri ikiye bölmüş oluyor. Yoğun trafiği nedeniyle de yaya akışı hemen belediyemizin önündeki alt geçitten yapılıyor. Veya daha ilerideki kavşaktan vatandaşlar yaya olarak çarşıya oradan evlerine ulaşıyorlar. Veya ticari işleriyle ilgili koşturuyorlar Bizler göreve geldiğimizde tabii o günden bugüne belediyelerin sürekli gündemlerinin birinci sırası, birinci maddesi dönüşüm olur. Kentsel dönüşümün de farklı versiyonları, farklı uygulama şekilleri vardır. Bir yerde yıkarsanız sosyal yaparsınız, park yaparsınız, bir yerde yıkar, konut üretirsiniz. Firari seyahathane yaparsınız veya eski yapıları, tarihi dokuyu yeniden ayağa kaldırarak eski hale getirme olarak uygulamış olursunuz. Tabii bu uygulamaları yaparken şehrin gelişimini göze alarak ileriye doğru nasıl bir yol izliyor şehir? Nereden nereye gelmiş Bakarak böyle bir projede karar kıldık. Bizler burayla ilgili 2009'da göreve geldiğimizde burada ne yapılması gerekir? Nasıl nasıl bir ihtiyaç vardır? Talep nedir? Vatandaşın siyasilerin, teknik kişilerin, odaların bakışı görüşü nedir? Ne isterler burada? O şekilde bizler de anket çalışmaları yaptık anket çalışmalarıyla birlikte tabii bölgeyi gezdik. Ve istenen meydan oldu." dedi.

Özgün Tasarımıyla Türkiye'ye Örnek Meydan ...

Yapılan kamulaştırmalar ile Bursa’nın çöküntü alanını yeniden ihya ederek 40 bin m²’lik alanda şehrin vitrin ve kimliği olmasını hedefleyen Osmangazi Belediyesi yeni bir meydanı ortaya çıkartıyor.

Bursa Gerçek Meydanına Kavuşuyor

Osmangazi Meydanı Kentsel Tasarım Projesi; 2.000 araçlık otoparkı, meydan, cami ve sosyal yaşamı destekleyecek üniteleriyle şehrimize vizyon kazandıracak önemli bir çalışma olacak. Osmangazi Meydanı'nın 40 bin metrekarelik alanda inşa edildiğini ve Bursa'nın vitrini olmayı hedeflediğini belirten Başkan Dündar, meydanın kentsel tasarım projesinin tamamen Türkiye'ye örnek olacak bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Meydan projesi, çöküntü alanını canlandırmayı ve bölgeyi yeniden canlandırmayı amaçlıyor.

Gece Gündüz Yaşayan Meydan

Meydan; cami, nikâh salonu, sosyal yaşamı destekleyecek üniteler ile gece gündüz yaşayacak, Bursa’nın yeni buluşma noktası olacak.

Şehrimizin Meydan İhtiyacını Karşılayacak

Osmangazi Meydanı’nın büyük bir bölümü, hemşehrilerimizin kullanabileceği gerçek bir meydan olacak. Alt ve üst mahallelerimizin kopukluğunu ortadan kaldıracak, Santral Garaj Bölgesi, Merinos Parkı ile bağlanacak.

Kültür-Sanat ve Sosyal Yaşam Burada

Meydan; konser, gösteri ve farklı etkinliklere imkân sağlayan açık bir sosyal tesis olacak. Ayrıca peyzaj düzenlemesiyle çevresi ile bütünleşen, kent merkezini süsleyen güzel bir görüntü ortaya çıkacak.

Ulaşımı Rahatlatacak

Osmangazi Meydanı; 1. etabı 1.500, 2. etabıyla birlikte 2.000 araçlık kapalı yer altı otoparkı ile bölgenin mevcut ve gelecekteki otopark ihtiyacına cevap verecek.

Proje ile Ulubatlı Hasan Bulvarı’ndaki doğu-batı trafik aksı yer altına alınacak, demiryolu altı ile şehrin üst kısmı birleştirilerek bütünlük sağlanacak.

Kentsel Tasarıma Örnek Bir Proje

Osmangazi Meydanı şehircilik felsefesi ile de öne çıkan bir proje olacak. Şehrin çöküntü bölgesi ‘kentsel tasarım’ ile ayağa kalkacak.

osmangazi meydanı mustafa dündar

Devam Eden Projede neler yapılıyor ?

Meydan granit zemin kaplama imalatı ile metro cephesi zemin düzenleme ve merdiven imalatı devam ediyor. Revaklardaki mahallerinin giydirme cephe ve kolon kaplama imalatı devam ediyor. Cam saçakların montajı başlandı. Ankara yolu cephesi korkulukların montajı devam ediyor.

Otoparka iniş merdiven korkulukları imalatı devam ediyor. Mahallerin seramik, granit ve epoksi zemin kaplamaları devam ediyor. Otopark zemin betonu silim işlemi yapılıyor. Otopark kolon boyaları devam ederken; doğu cephesi fore kazıklar ile bina arasına dolgu yapılıyor.

Çok amaçlı salon yükseltilmiş döşeme imalatı yapıldı, zemin parke kaplamasına başlanacak. Akustik ahşap duvar ve tavan kaplamalarının montajı yapılıyor. Pis su şebeke bağlantıları yapılıyor, yağmur suyu şebeke bağlantıları yapıldı. Kazan dairesi doğalgaz imalatı yapıldı. Bağımsız birimler doğalgaz imalatları yapılıyor. Yemekhane havalandırma ve yangın tesisatı imalatları yapılıyor. Havuz mekanik tesisat imalatları yapılıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Meydanı'nın Bursa için önemli bir adım olduğunu ve kentin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini belirterek, "Gelecek nesillerin daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevrede büyümelerini sağlamak için projelerimize devam edeceğiz. Osmangazi Meydanı, bu vizyonun en somut örneklerinden biridir." dedi.

YORUM YAZ