SEAT, Üretim Sonlandırma Haberlerini Yalanladı !

17.09.2023 - Pazar 19:07

Herkezin çok fazla merak ettiği Seat üretimi durdurdu haberlerine açıklık getireceğiz. Otomobil sektörünün önemli isimlerinden biri olan İspanyol merkezli otomobil üreticisi Seat, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de büyük bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih ediliyor. Seat markasına ait Ibiza, Leon, Toledo gibi modeller, markanın en popüler ve tanınmış modelleri arasında yer alıyor.

İspanyol otomobil üreticisi SEAT S.A, son günlerde bazı medya organlarında yer alan Volkswagen Grubu'nun SEAT markasının üretimini sonlandıracağına dair yanlış haberlere açıklama yaparak yanıt verdi. SEAT S.A tarafından yapılan açıklamada, markanın güçlü olduğu vurgulandı ve tarihindeki en iyi ürün yelpazesine sahip olduğu belirtildi. Ayrıca, yarı iletken krizinin normale dönmesiyle bu yılki satışların yüzde 18 artarak yaklaşık 200 bin adeti aştığı bilgisi verildi.

Açıklamada ayrıca, SEAT'ın temel modelleri olan Ibiza, Arona ve Leon için müşteri siparişlerinin rekor seviyelerde olduğu ifade edildi. SEAT markası, bu modelleri içten yanmalı motor çağının sonuna kadar güncellemeyi ve plug-in hibrit ve yakıt tasarruflu otomobiller sunmayı planladığını açıkladı. Ayrıca, elektrifikasyon konusunda yoğun çaba harcadıklarını ve gelecekte SEAT'ın elektrikli araçlar sunacağını belirtti.

Volkswagen AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Volkswagen Binek Araç CEO'su Thomas Schäfer de IAA Mobility etkinliğinde yaptığı açıklamada, SEAT ve CUPRA markalarının, rekabetçi maliyetlerle en iyi teknolojiyi sunma vizyonunun somut örnekleri olduğunu söyledi. Ayrıca, SEAT'ın önünde gençlerin ihtiyaç duyduğu yeni mobilite biçimlerini sunma fırsatının bulunduğunu vurguladı.

Sonuç olarak, SEAT, üretim sonlandırma haberlerini yalanlayarak markanın geleceğine güvenini ifade etti. SEAT'ın döngüsel ekonomi merkezi olma ve çevreye fayda sağlama konusundaki çalışmaları da devam ediyor.

YORUM YAZ