Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

05.09.2023 - Salı 17:51
Üniversiteler Ne Zaman Açılacak

Üniversitelerin Açılış Tarihi

2 Ekim'de Yüz Yüze Eğitim Başlayacak Fakülteler

Çok sayıda üniversite akademik açılış tarihini 2 Ekim'e erteledi. Depremden etkilenen 5 ildeki üniversiteler ise yeni döneme hibrit eğitimle başlamaya hazırlanıyor.
Örnek olarak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 2 Ekim'de Diş Hekimliği, Güzel Sanatlar, Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakültesi gibi uygulamalı eğitim veren fakültelerde dersler yüz yüze olacak. Diğer fakültelerde ise uzaktan eğitim yapılacak.

Uzaktan ve Hibrit Eğitim Uygulamaları

Hatay İskenderun Teknik Üniversitesi tüm bölümlerin birinci sınıfları uzaktan eğitim alacak. Diğer sınıflarda hibrit sistem olacak.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi 25 Eylül'de, Hatay Mustafa Kemal ve Gaziantep Üniversitesi 2 Ekim'de eğitime başlayacak. Adıyaman ve Malatya'da açılış tarihi 16 Ekim. Rektörler barınma ihtiyacına göre, hibrit eğitim kararı alabilecek.

Akademik Takvimin Ertelenme Nedeni

Yurtlarda Yürütülen Çalışmalar

Eylül ayının başında açılması planlanan İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi gibi birçok üniversite, açılış tarihlerini 2 Ekim'e çekti. Ancak bazı üniversiteler akademik takvimlerini değiştirmedi.
Elde edilen bilgilere göre, erteleme nedeni özellikle yurtlarda yürütülen çalışmalarla ilgilidir. Depremzedelere tahsis edilen yurtların büyük bir kısmı boşaltıldı.

Barınma İhtiyacı ve YÖK'ün Uyarısı

Bazı yurtlarda bakım ve onarım işlemleri sürdürülüyor ve hala bu yurtlarda kalan depremzedeler, başka konaklama yerlerine yönlendiriliyor.
Ayrıca, farklı illerde öğrenim görecek öğrencilerin konaklama ihtiyacı konusunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan bir uyarı geldi.

Özvar, rektörlere gönderdiği bir mektupta, FETÖ, PKK ve diğer terör örgütlerinin barınma ihtiyacı olan öğrencileri "öğrenci evi" adı altında örgütlemeye çalıştığı konusunda uyardı.

YÖK Başkanı, üniversitelerin barınma ihtiyacını karşılamak için "destek birimleri" kurmalarını önerdi.

YORUM YAZ