Ak Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Alinur Aktaş Kimdir, Nereli ?

09.01.2024 - Salı 10:57

Alinur Aktaş, Türk siyasi hayatında önemli bir figür olarak öne çıkmış, 1970 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Muhasebeci ve Mali Müşavir olarak gerçek mesleği ile iş hayatına atılan Aktaş, mobilya sektöründe yöneticilik yapmış ve kendi mobilya firmasını kurarak ticaret hayatına adım atmıştır.

Siyasi kariyerine 2002 yılında AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlayan Aktaş, 2004 yılında İnegöl Belediye Başkanı seçilmiş ve bu görevi üç dönem boyunca sürdürmüştür. Aktaş, ekonomi, ticaret, turizm, sanayi, eğitim, spor, alt ve üst yapı çalışmalarındaki vizyon projeleriyle dikkat çekmiş ve birçok kez 'Yılın Belediye Başkanı' seçilmiştir.

2002 yılında AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasi hayatına atılan Aktaş, 2004 yılındaki yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. İlçe belediye başkanlığı döneminde ekonomi, ticaret, turizm, sanayi, eğitim, spor, alt ve üst yapı projeleriyle İnegöl'ü markalaştırmış ve üç dönem boyunca başarılı bir performans sergilemiştir.

Aktaş, 2 Kasım 2017 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan olağanüstü oturumda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na getirilmiş ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Aynı zamanda Bursa Turizm Tanıtma Birliği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı olan Aktaş, İngilizce ve Arapça dillerini bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Aktaş'ın liderlik vizyonu ve başarıları, siyasi kariyerini önemli bir konuma taşımıştır.

YORUM YAZ