Bankada dolandırılmaktan son anda kurtuldu

11.08.2023 - Cuma 13:07

Orhangazi ilçesinde bulunan Bursa'daki bir banka şubesinde yaşanan olayda, yaşlı bir adama


dolandırılma girişimi yaşandı. Öğle saatlerinde meydana gelen bu olayda, Yaşar T. isimli 73 yaşındaki yaşlı adam, kendisini avukat olarak tanıtan bir kişinin telefonla arayarak ilaç siparişi verdiğini ve bu siparişi almadan geri gönderdiğ miini ifade ettiği bir hikaye ile karşılaştı. Dolandırıcı, yaşlı adamdan 156 bin TL ödeme talep ederek, parayı bugün ödemesi halinde 50 bin TL'yi geri iade edeceğini söyledi.

 

Bu sahte hikaye sonucunda yaşlı adam panikle banka şubesine gitti. Ancak banka görevlileri, yaşlı adamın dolandırılma girişimi ile karşı karşıya olduğunu fark ederek durumu anlamaya çalıştılar ve yaşlı adamı ikna etmeye çabaladılar. Yaşlı adamın ısrarına rağmen, banka görevlileri durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Orhangazi Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaşlı adamla iletişime geçip dolandırıcının kim olduğunu ve olayın detaylarını öğrendi.

 

Polis ekipleri, yaşlı adamı ve eşini banka dolandırıcılığına karşı uyarmak ve korumak amacıyla olay yerine geldi. Dolandırıcının gerçek niyetini anlatarak, yaşlı adamı dolandırılmaktan kurtardılar. Yaşar T. ve eşi, polis eşliğinde ifade vermek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Dolandırma girişimi polis müdahalesi sayesinde önlenmiş oldu.

 

Bu olay, Orhangazi ilçesindeki bir banka şubesinde yaşlı bir adamın dolandırılma girişimine karşı polis ekiplerinin etkili müdahalesiyle sonuçlanmıştır. Banka görevlilerinin dikkatli davranışı ve polis ekiplerinin hızlı tepkisi, yaşlı çiftin dolandırıcının tuzağına düşmesini engellemiştir.

 

YORUM YAZ