Cumartesi Bursa'da meteor yağmurunu kaçırmayın

11.08.2023 - Cuma 20:56

Cumartesi günü meteor yağmuru akşam 21:00 ile 24:00 arası olacaktır.  Bursa'da Karacabey Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi'nin bu konuda etkinlikleri var. Boğazda ve Maksempınar mahallelerinde Kamp sandalyenizde bu görsel show kaçırmayın. Meteor yağmuru, Dünya'nın yörüngesinde bulunan kuyruklu yıldız veya asteroid parçacıklarının atmosfere girerek yanması sonucu oluşan gök olayıdır. Meteor yağmurları, genellikle yılın belirli zamanlarında ve belirli takımyıldızlarının yönünde görülür.

Cumartesi günü, 14 Ağustos 2023'te, Perseid meteor yağmuru adı verilen bir meteor yağmuru gerçekleşecek. Bu meteor yağmuru, Perseus takımyıldızının yönünde görülecek ve saatte ortalama 100 meteor düşecektir. Bu meteor yağmuru, Swift-Tuttle kuyruklu yıldızının kalıntılarından oluşur ve her yıl Ağustos ayında tekrarlanır.

Meteor yağmurunu izlemek için, ışık kirliliğinden uzak, açık ve karanlık bir gökyüzü bulmak gerekir. Meteor yağmurunun en iyi görüleceği saatler gece yarısı ile şafak arasıdır. Meteor yağmurunu izlemek için özel bir ekipmana gerek yoktur, ancak gözlerin karanlığa alışması için 15-20 dakika beklemek gerekir.

Meteor yağmuru, gökyüzünün en güzel ve etkileyici olaylarından biridir. Bu olayı kaçırmamak için, cumartesi gecesi gökyüzünü izlemeyi unutmayın.

YORUM YAZ