Bursa Özlüce'de büyük yangın

12.11.2023 - Pazar 09:32

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Özlüce Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı'nda bulunan 10 katlı iş yerinde meydana gelen yangın, kısa sürede büyüyerek yan taraftaki binaya sıçradı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve sağlık personeli sevk edildi.

Yangının başladığı iş yerindeki büyüme, yan binaya sıçramasıyla birlikte ciddi bir güvenlik endişesine neden oldu. Çevik kuvvet ekipleri, bölgede güvenlik önlemleri alırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 25 araç ve 70 personel ile yangına müdahale etti.

Bina altındaki kafede başlayan yangın, önce dış cepheye ardından ofislere sıçradı. Binanın dış cephesinin kompozit olması nedeniyle yangın hızla yayılarak kontrol altına alınması güçleşti. Yangının etkisiyle alevler, yan taraftaki binaya sıçradı.

İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı, ancak 99 ofisin bulunduğu iş merkezi tamamen zarar gördü. Ayrıca, olayın gece saatlerinde meydana gelmesi, yangının faciaya dönüşmesini önledi. Yangının çıkış nedeni ise şu an için araştırılmaktadır.

YORUM YAZ