Coca-Cola Filistin'de İstihdam 5. fabrikasını açtı

06.11.2023 - Pazartesi 16:28

Coca-Cola, Filistin'de yatırımlarına devam ederek 5 ayrı fabrika ve 7 dağıtım merkezi ile 1.000 kişiyi istihdam etmeye devam ediyor. Bu yatırımlarla şimdiye kadar 970'den fazla Filistinli'ye iş imkanı sağlayan Coca-Cola, aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle toplumsal kalkınmanın destekçisi olmaya devam ediyor.

 

Coca-Cola ürünlerinin Filistin'deki şişeleme ve dağıtımını yapan National Beverage Company'nin (NBC) Genel Müdürü İmad Hindi, Coca-Cola sisteminin Filistin'de ekonominin can suyu olduğunu vurgulayarak, "Faaliyetlerimizin oluşturduğu ekosistemin istihdam üzerindeki dolaylı etkisini de hesaba kattığımızda istihdama olan etkimiz, mevcut istihdamın 10 katı gibi bir rakama ulaşıyor" dedi.

 

Coca-Cola Avrasya Ortadoğu Başkan Yardımcısı Sinan Cem Şahin de konuyla ilgili şunları söyledi: "Faaliyet gösterdiğimiz tüm coğrafyalarda şişeleyici ortaklarımız ile birlikte hem bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlıyor, hem de birçok alanda sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyoruz."

Coca-Cola, Filistin'e yatırım yapan ilk ve en büyük global şirket konumunda. Filistin'de Ramallah, Tulkarim, Jericho ve Gazze'de 5 ayrı fabrikada üretim gerçekleştiriyor. Şu anda Filistin'de en büyük 3. işveren ve en büyük 5. yatırımcı konumunda.

 

İmad Hindi, Coca-Cola'nın sağlıktan eğitime, spordan kadınların toplumsal konumlarının güçlendirilmesine, girişimcilikten elektrik ihtiyacına kadar pek çok sosyal sorumluluk projesine imza attığını belirterek, "Coca-Cola Vakfı ve NBC, temiz içme suyuna erişim sağlanması amacıyla 'Gazze'de Sürdürülebilir Toplumları Güçlendirme' programını kurdu. Bu program sayesinde 30 bini aşkın Filistinli'nin temiz suya erişimi sağlanıyor. Ayrıca Filistinli gençler için istihdam fırsatları oluşturmak amacıyla eğitimler veriliyor."

 

Coca-Cola, Filistin'de gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile de dikkat çekiyor. Filistin Kızılay ve kan bankası ile düzenli kan bağışı kampanyaları düzenlemekle birlikte, ambulans ve tıbbi malzeme desteği sağlayarak insani yardım çalışmalarını destekliyor. Ayrıca çeşitli okullara bilgisayar laboratuvarları kurarak eğitim imkanlarını artırıyor ve çevre bilincini artırmaya yönelik çalışmalara destek veriyor.

Filistinli kadınların ekonomik ve toplumsal alandaki yerini güçlendirmek amacıyla eğitim programları düzenlenirken, genç girişimcilere pazarlama ve işletme alanında eğitimler veriliyor. Çevre dostu uygulamalar ile enerji verimliliği konularındaki çabalar da çevrenin korunmasına katkı sağlıyor.

 

National Beverage Company (NBC) ise tesislerinden çıkan endüstriyel atık suyu arıtmak için en son endüstriyel atık su arıtım teknolojisi ve uluslararası standardını kullanarak mahsul sulamaya uygun hale getiriyor ve arıtılan suyu tesislerinin yakınındaki çiftçilere ücretsiz olarak sunuyor.

 

Coca-Cola'nın Filistin'deki bu çeşitli faaliyetleri, sadece istihdam yaratmakla kalmayıp toplumsal kalkınmaya da büyük katkı sağlıyor. Bu projelerle Coca-Cola, Filistin'in sürdürülebilir geleceğine önemli bir destek sunuyor.

YORUM YAZ