Color Sky Bursa 2023 Festivali Gerçekleşti

24.09.2023 - Pazar 14:10

DreamTürk TV ve Radyo D´nin medya sponsorluğunda, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ve Tohum Otizm Vakfı iş birliği ile düzenlenen 5 kilometrelik renkli koşu festivali "Color Sky 5K", Bursa Soğanlı Botanik Parkı'nda saat 14.00'te yapıldı.

Amerika'da başlayan ve bu yıl 10. yılını kutlayan "Color Sky 5K" renkli koşu festivalinde katılımcılar, her bir kilometrede kurulu renk istasyonlarına ulaştıklarında, festival ekibi ve gönüllüler tarafından farklı "Color Sky" renkleriyle dizayn edilen renk yağmuruna tutuluyorlar. Katılımcılar, bitiş alanına vardıklarında "Color Sky" renklerine bürünmüş oluyorlar.

Bu festival, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD) iş birliğiyle düzenleniyor. BEDD, 1993 yılından bu yana binlerce engelliye tekerlekli sandalye sağlamış ve her "Renkli Koşu Festivali"nde ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye dağıtımı yapıyor.

Bursa'da renkli koşu festivali "Color Sky 5K" yüzlerce sporseverin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik Soğanlı Botanik Park'ta gerçekleşti ve katılımcılar etkinlikten önce koşucu numarası, bilekliği, tişört ve renkli tozlarla donatıldılar.

Beş kilometrelik parkur boyunca belirli noktalarda bulunan "renk istasyonları"nda katılımcıların üzerine sarı, pembe, mor ve yeşil toz boyalar atıldı. Bu renkli tozlarla kaplanan koşucular, parkurun bitiş noktasına rengarenk bir şekilde ulaştılar.

Yaklaşık bir saat süren koşunun ardından bir konser düzenlendi. Bu etkinlik, sporu eğlenceli bir deneyime dönüştüren ve katılımcılara renkli anlar yaşatan keyifli bir organizasyon olarak sürekli tekrarlanıyor.

Color Sky 5K", Bursa Soğanlı Botanik Parkı

 

YORUM YAZ