Galatasaray - Fenerbahçe Derbisi! FB:1 - GS:0

20.05.2024 - Pazartesi 20:02

Trendyol Süper Lig'in heyecan dolu 37. haftasında, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki kritik mücadelede galip gelen taraf sarı-lacivertli ekip oldu.

RAMS Park'ta gerçekleşen derbide, Fenerbahçe, 10 kişi kaldığı müsabakada rakibini 1-0 mağlup ederek üç puanın sahibi oldu.

Maçın hikayesi, Fenerbahçe'nin etkili oyunuyla başladı. Birçok pozisyona giren ancak golü bulamayan sarı-lacivertliler, 22. dakikada Alexander Djiku'nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Ancak bu durum, Fenerbahçe'nin üstün performansını engelleyemedi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Fenerbahçe, oyunu rakip sahaya yıkarak baskısını sürdürdü. 71. dakikada Çağlar Söyüncü'nün golüyle öne geçen Fenerbahçe, kalan bölümde rakibine gol şansı tanımadı ve sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle puanını 96'ya yükselten Fenerbahçe, son hafta öncesinde rakibiyle arasındaki puan farkını 3'e düşürdü.

Derbi, saha içinde olduğu kadar saha dışında da heyecan doluydu. Karşılaşma öncesi ve sırasında yaşanan gerginlikler, maçın tansiyonunu yükseltti. Ancak karşılaşma sonunda Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanırken, tribünlerde de coşkulu kutlamalar yaşandı.

YORUM YAZ