HGS ile Uludağ Milli Parkı Girişde Beklemeye Son

11.08.2023 - Cuma 08:59

Uludağ'a nakit giriş gişeleri yerine Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanılacak ve giriş ücretleri HGS ile ödenecek. Peki ücret ne kadar

HGS ile Uludağ Milli Parkı Giriş Ücretleri Düzenlemesi Yapıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü, Uludağ Milli Parkı'ndaki giriş ücretlerine yönelik yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Artık Uludağ'a nakit giriş gişeleri yerine Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanılacak ve giriş ücretleri HGS ile ödenecek.

Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, araçlarında HGS bulunmayan ziyaretçilerin giriş ücretlerinin plakalarına yansıtılacağı ve bu ücretlerin e-devlet üzerinden takip edilerek PTT şubelerine ödenebileceği belirtildi. Bu yeni uygulamanın amacı, giriş işlemlerini daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirmek, ziyaretçilere kolaylık sağlamaktır.

Ayrıca, Milli Parklar'a ücretsiz giriş hakkı olan engelli, gazi, şehit yakını (araç ruhsat ve kimlik bilgileri engelli, gazi, şehit yakını adına kayıtlı olmak koşuluyla) ile Tarım ve Orman Bakanlığı personelinin de yeni düzenlemeye uygun olarak hareket etmeleri gerekiyor. Bu gruplar, ücretsiz giriş hakkından yararlanabilmek için kimlik fotokopileri ile araç ruhsat bilgilerini ve TC kimlik numaralarını içeren dilekçelerini uludagmp.dkmp@tarimorman.gov.tr adresine iletmelidirler.

Uludağ, özellikle kış mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir doğal güzellik ve eğlence merkezi olarak biliniyor. Yeni HGS sistemi, ziyaretçilerin daha rahat ve hızlı bir şekilde milli parka giriş yapmalarına olanak sağlayarak bu deneyimi daha da keyifli hale getirmeyi amaçlıyor.

Uludağ giriş ücretleri 2023

Motorsiklet
2 Tekerlekli ve Motorlu Araçlar 40 ₺

Otomobil
Jeep ve Van Tipi Ticari Araçlar Dahil  60 ₺

Minibüs
Küçük Minibüs 9 – 15 Koltuk Arası 180 ₺

Midibüs
Büyük Minibüs 16 Koltuk ve Üzeri 300 ₺

Otobüs

40 ve Üzeri Yolcu Alan Araçlar 600 tl

YORUM YAZ