İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında yaşamını yitirdi

20.05.2024 - Pazartesi 19:54

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Azerbaycan lideri Aliyev'le yaptığı görüşme sonrası geçirdiği helikopter kazası, uluslararası kamuoyunu derin bir şok yaşattı. Enkaz alanından gelen yeni görüntüler, acı dolu bir tabloyu gözler önüne serdi.

Dün Azerbaycan-İran sınırında yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindekilerin cansız bedenlerinin enkazdan çıkarılma süreci tamamlandı. İran medyası ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, kazada yaşamını yitirenlerin acı dolu son anlarına tanıklık ediliyor.

İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kolivan, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Arama çalışmaları sona erdi ve şehitlerin bedenleri ambulanslarla Tebriz'e götürülüyor" dedi. Kaza mahalline en yakın büyük şehir olan Tebriz, helikopter konvoyunun varış noktasıydı.

Kazada hayatını kaybedenler arasında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin yanı sıra İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmati, İran'ın ruhani liderinin Doğu Azerbaycan'daki temsilcisi Muhammed Ali Ali-Haşim, İran Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Başkanı Mehdi Musavi ve helikopterin pilotu, yardımcı pilotu ve mürettebatı bulunuyordu. Bu acı kayıplar, bölgede derin bir üzüntü ve yas atmosferi oluşturdu.

YORUM YAZ