Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den müfredat değişikliği yapılacağını açıkladı

03.02.2024 - Cumartesi 21:06

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliğini yakın zamanda kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti. Gerekli çalışmaları tamamladıklarını belirten Tekin, "Ana paradigmasından tutun, bize ait ve bizim değerlerimizle inşa edilmiş, bizim referans değerlerimizin ışığında oluşturulmuş bir eğitim sisteminin inşası için gerekli çalışmalarımızı tamamladık, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız inşallah" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Ankara'da düzenlenen 'Öğretmenler Odası Buluşmaları' etkinliğinde öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Tekin, konuşmasına 6 Şubat depremlerinin yıl dönümüne ithafen başlayarak hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarak, "Asrın felaketinde başta öğretmen ve öğrencilerimiz olmak üzere yaşamını yitiren tüm canlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" ifadesini kullandı.

Bakan Tekin, depremin etkilediği bölgede yaşayan öğrenci, öğretmen ve depremzede vatandaşların yaralarını sarmak adına Bakanlık olarak seferberlik anlayışıyla bir dizi faaliyet yürüttüklerini belirtti. Bu faaliyetler arasında arama kurtarma, bakım ve onarım, okulların eğitim öğretime hazırlanması, psikososyal destek, üretim, taşımalı eğitim, barınma ve beslenme, kırtasiye dağıtımı, LGS ve YKS hazırlık kursları, halk eğitim kursları, öğretmenlere yönelik hizmet içi faaliyetler ve Bakanlık Arama Kurtarma Birimi ekiplerinin çalışmaları bulunuyor.

Ayrıca, Bakan Tekin, deprem bölgesindeki eğitim süreçlerini yönetmek adına Bakanlık olarak tam bir seferberlik içinde çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, Bakanlık politikalarının şekillenmesinde öğretmenler başta olmak üzere diğer eğitim paydaşlarıyla istişare kültürüne önem verdiklerini ifade etti. Bu yaklaşımın bir sonucu olarak birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Müfredat değişikliği konusuna da değinen Bakan Tekin, Bakanlık olarak müfredatın hızla değişen dünya koşullarına uygun, güncel gelişmeleri yansıtan, canlı ve dinamik bir yapıda olması gerektiğini belirtti. Ana paradigmadan başlayarak, yerel değerlere uygun bir eğitim sistemi oluşturmak için gerekli çalışmaları tamamladıklarını ve yakın zamanda bu değişiklikleri kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

YORUM YAZ