SSK Bağ-Kur emekli maaşı zam farkı ödeme tarihi belli oldu

03.02.2024 - Cumartesi 21:23

Son dakika haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Resmi Gazete'de yayımlanan emekli maaşı ek zam kararını duyurdu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayında zamlı olarak alınan maaşlarına ilave edilecek refah payı ve ek zam farkının ödeme tarihini açıkladı.

Bakan Işıkhan, SSK kapsamında emekli olan vatandaşlar için ödemelerin 6 Şubat'ta, Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlar için ise 7 Şubat'ta gerçekleştirileceğini belirtti. Bu ek ödemelerle birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları yüzde 49,25 oranında artırılmış oldu. Bu zamla birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi.

Emekli maaşı ek zam farkının ödeme tarihi önceden duyurulduğu için emekliler, maaşlarını E-Devlet sistemi üzerinden kontrol edebilecekleri ve ek zam miktarını önceden hesaplayabilecekleri bir sürece girmiş bulunuyorlar. E-Devlet sistemi üzerinden aylık ödeme bilgilerine ulaşarak ek zam tutarını önceden görebilen emekliler, bu ödeme sürecine daha bilinçli bir şekilde hazırlanabilecekler.

YORUM YAZ