Mustafa Bozbey kimdir, hayatı

04.01.2024 - Perşembe 17:25

Mustafa Bozbey, Türk siyasi sahnesinde önemli bir figür olarak öne çıkan bir isimdir. 1962 yılında Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Özlüce Mahallesi'nde dünyaya gelen Bozbey, genç yaşta gösterdiği başarılarla adını duyurmuştur.

Eğitim hayatına Özlüce İlkokulu'nda başlayan Mustafa Bozbey, ortaokul ve lise eğitimini Bursa Cumhuriyet Lisesi'nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimine 1984 yılında Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde başlamış, ardından aynı üniversitede yüksek lisansını İnşaat Mühendisliği alanında tamamlamıştır. Bozbey, Seden Bozbey ile evli olup bir çocuk babasıdır.

Mustafa Bozbey'in kariyeri 1985 yılında inşaat mühendisi olarak sektöre girişiyle başlamış, 1999 yılında siyasete adım atmıştır. Nilüfer Belediye Başkanlığı için 1999 seçimlerinde Demokratik Sol Parti adayı olarak seçilen Bozbey, bu göreve getirildikten sonra 1989 yılında kurduğu Bozbey İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ndeki görevini devretmiştir.

Bozbey, 2004 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nilüfer Belediye Başkanı adayı olarak gösterilmiş ve iki dönem üst üste seçim kazanarak Bursa'nın siyaset tarihinde merkez ilçelerde iki dönem üst üste seçim kazanan ilk ve tek başkanı olma unvanını elde etmiştir. 2009 ve 2014 seçimlerinde de belediye başkanı seçilerek bu unvanı korumuştur.

2019 yerel seçimlerinde CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Bozbey, geçerli oyların yüzde 47,03'ünü alarak ikinci sırada kalmıştır. Ancak, Bozbey'in siyasi kariyeri burada son bulmamıştır. 2024 yerel seçimlerinde CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bir kez daha seçilmiştir.

Mustafa Bozbey'in siyasi başarılarının yanı sıra, inşaat mühendisi olarak edindiği tecrübe ve eğitimi, onu kapsamlı projelerin yönetimine taşımıştır. Sosyal sorumluluk projelerine olan duyarlılığı ve şeffaf yönetim anlayışıyla bilinen Bozbey, hem yerel yönetimdeki başarıları hem de sektörel deneyimiyle dikkat çeken bir liderdir. Bozbey'in siyasi geleceği ve liderlik vizyonu, Bursa'nın ve Türkiye'nin geleceğinde etkili olmaya devam edeceğe benziyor.

YORUM YAZ