Özgür Özel kimdir memleketi nereli?

05.11.2023 - Pazar 00:10

Özgür Özel, 1974 yılında Manisa'da doğan bir siyasetçi ve eczacıdır. Aslen Selanik göçmenidir. Eğitim hayatına başladıktan sonra Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olmuştur.

 

Özgür Özel'in sivil toplum çalışmaları da oldukça etkileyici bir şekilde devam etmiştir. Manisa Eczacı Odası'nda bir dönem Genel Sekreterlik ve iki dönem Oda Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuş, aynı dönemlerde Manisa Akademik Odalar Birliği'nde Dönem Sözcülüğü ve Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca uluslararası düzeyde çeşitli eczacılık ve sağlıkla ilgili örgütlerde üyelikleri bulunmaktadır.

 

Siyasi kariyeri boyunca, CHP'den 24., 25. ve 26. Dönemde Manisa Milletvekili olarak seçilmiş ve parlamentoda önemli komisyonlarda görevler almıştır. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Soma Maden Araştırma Komisyonu, CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu ve CHP Üniversitelerin ve Öğrencilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu'nda üyelik görevlerini üstlenmiştir.

 

Özgür Özel, aynı zamanda evli ve bir çocuk babasıdır ve iyi düzeyde Almanca ve İngilizce dillerini bilmektedir. Siyaset ve eczacılık alanındaki deneyimi, Türk siyasetine ve Manisa iline önemli katkılarda bulunmuştur.

YORUM YAZ