Roma'da Fare Alarmı: Tarihi Mekanlarda Fare İstilası

26.08.2023 - Cumartesi 23:00

İtalya'nın başkenti Roma, tarihi ve turistik mekanlarında son günlerde artan fare görüntüleri nedeniyle yetkilileri endişelendirdi. Özellikle Roma'nın ünlü simge yapısı Kolezyum çevresinde görülen fareler, sosyal medyada da paylaşılınca başkentte fare alarmı verildi.

Roma Belediyesi Çevre Departmanı, farelerin sıklıkla görüldüğü bölgelerde harekete geçerek, özellikle Kolezyum çevresinde tuzaklar kurma ve farelerin çekildiği çöplerin temizlenmesi gibi önlemleri hızlandırdı.

Roma Belediyesi Çevre İşlerinden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Sabrina Alfonsi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, farelerin yoğun olarak görüldüğü bölgelerde kapsamlı bir müdahalenin pazartesi günü başlayacağını ve ilk bildirimlerin ardından hızlı bir şekilde müdahale edildiğini belirtti.

Buna ek olarak, İtalyan Otelciler Federasyonu (Federalberghi), Roma'daki durumun dünya çapında kötü bir örnek olduğunu vurgulayarak endişelerini dile getirdi.

İtalyan Rainews24 kanalı ise "Roma'da Romalılardan daha çok fare var" başlıklı haberiyle, başkentte yaklaşık 7 milyon fare olduğu tahmininin bulunduğunu aktardı. Bu durum, Roma'nın tarihî ve turistik güzelliklerinin yanı sıra fare istilasıyla anılmak istenen bir şehir olmasına neden oldu.

YORUM YAZ