2. Bursa Gastronomi Festivaline ilgi yoğun

16.09.2023 - Cumartesi 22:15

Bursa'da bu yıl ikincisi düzenlenen Gastronomi Festivali, rengarenk bir kortej yürüyüşü ve ardından gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Bursa'nın özgün lezzetlerinin sergilendiği festivalde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti olmasının yanı sıra bir gastronomi şehri olduğunu vurguladı.

Bursa'nın tarihi olarak Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti olduğunu ve saray mutfağının doğduğu şehir olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, festivalin Bursa'nın eşsiz lezzetlerini tanıtmak ve bu lezzetleri vatandaşlarla buluşturmak için bir fırsat olduğunu belirtti. Festivalde, Bursa'nın meşhur lezzetlerinin üç gün boyunca tanıtılacağı, çeşitli yarışmaların ve etkinliklerin düzenleneceği, aş duası eşliğinde çorba ikramının yapıldığı belirtildi.

Bu yıl "Yeşil Bursa Yeşil Gastronomi" temasıyla düzenlenen "2. Bursa Gastronomi Festivali"nin açılış kurdelesi Mernos Park'ta düzenlenen bir törenle kesildi. Açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Varank, Ahmet Kılıç, Emel Gözükara Durmaz ve Emine Yavuz Gözgeç, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan gibi önemli isimler katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festivalin geçen yılki ilk versiyonundan dersler çıkartıldığını ve bu yıl daha kusursuz bir etkinlik düzenlemek için çalıştıklarını ifade etti. Başkan Aktaş, Bursa'nın sadece bir sanayi, tarih ve kültür şehri olmadığını, aynı zamanda bir turizm şehri olduğunu ve gastronominin turizmi tetiklediğini belirtti. Turistlerin şehre geldiğinde yemek yemek ve yerel lezzetleri tatmak istediklerini vurgulayan Başkan Aktaş, Bursa'nın bu konuda büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, şehirde yetişen ürünlerin sofralarda lezzetli bir şekilde sunulduğunu ve Bursa'nın gastronomi anlamında da büyük bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ise Bursa'nın lezzetlerinin herkes tarafından tatılması gereken lezzetler olduğunu vurgulayarak Bursa'nın toprak ve ürün zenginliğini öne çıkardı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da Bursa'nın Orta Doğu ve Balkanlar'ın lezzetini taşıyan bir şehir olduğunu belirtti ve şehrin potansiyelini tanıtmak ve Anadolu'nun enfes lezzetlerini dünya ile buluşturmak için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Festivalde, yerel lezzetlerin tadına bakma fırsatı bulunurken, aynı zamanda Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Bursa Aşçılar Derneği işbirliğiyle "Ulusal Şefler Yarışıyor" adlı bir yemek yarışması düzenlendi. Festival, yarın ve Pazar günü boyunca bir dizi etkinlikle devam edecek. Festival kapsamında Bursa Mutfağı, lezzet meraklılarıyla buluşacak ve Türk Mutfağı'nın sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak. Programın sonunda ise Başkan Aktaş ve protokol üyeleri aşçı önlükleri giyerek mutfakta becerilerini sergiledi ve festival katılımcılarına yapılan yemekleri tattırdı.

YORUM YAZ